When refurbishing this building that once was a textile factory, designers decided to leave the roof in place instead of opting to replace it. The existing roof was covered with a layer of foam insulation, and topped off with a reflective white epoxy coating. This strategy allowed for insulation against both weather and traffic noise. The original sawtooth roof that held skylights now accomodates solar thermal collectors as well.

As part of the reconstruction of this industrial building, it was crowned with a green roof, which requires virtually no watering or other maintenance. The rooftop greenery, combined with a reflective roof coating, keeps the high-rise cool, and it captures rainwater. There is also a second floor patio paved with reflective white squares made of a special photocatalytic cement that reacts with sunlight to destroy air pollutants. 

LOW-IMPACT ROOFING

  • Facebook Social Icon